Diensten

Mensenwijdingsdienst

De dienst staat open voor iedereen vanaf 14 jaar. Dit geldt ook voor deelname aan de communie, als men dat wil. De Mensenwijdingsdienst is één van de zeven sacramenten van de Christengemeenschap. Wilt u iets lezen over de achtergrond van de sacramenten? Klik dan hier.

Aanvangstijd van de diensten

Zondag             10.30 uur.

Woensdag         9.00 uur.

Donderdag        9.00 uur vanaf september 2024.

Nieuwe regeling m.b.t. het ontvangen van de communie

Met ingang van zondag 28 april geldt het volgende m.b.t. het ontvangen van de communie:

  • De stoelenrij en de eerste bankenrij is uitsluitend bestemd voor mensen die zich genoodzaakt voelen om daar plaats te nemen. Dit kan zijn om fysieke redenen (mobiliteit, gehoor o.i.d.) maar ook om andere redenen (iemand moeten begeleiden die op de eerste rij plaatsneemt).
  • De eerste ronde bij het verstrekken van de communie is uitsluitend bestemd voor degenen die op de stoelenrij en de eerste bankenrij zitten. Zij kunnen de communie zittend ontvangen of voor hun zitplaats gaan staan.
  • Tijdens de eerste ronde blijven de overige kerkgangers op hun plaats zitten.
  • De tweede en volgende communieronde vinden op de gebruikelijke wijze plaats. De ministranten kunnen de communie ontvangen tijdens de tweede ronde.

Deze regeling wordt ook via het e-mailbestand bekend gemaakt, op het prikbord gezet, voorafgaand aan de komende zondagsdiensten meegedeeld, en in de komende gemeenteberichten gepubliceerd.

Mail het bestuur voor meer informatie via info@rafaelkerk.nl

Diensten in Huize Valckenbosch

De diensten in Valckenbosch zijn op vrijdag om 10.30 uur. De komende diensten zijn op 19 april, 3, 17 en 31 mei. 

Diensten in het Leendert Meeshuis

Eens in de maand op dinsdag om 11.00 uur. De komende diensten zijn op 16 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli.

 

Zondagsdienst voor de kinderen

De zondagsdienst voor de kinderen gaat buiten de vakanties tweewekelijks door. Aanvang 9.45 uur, voorafgegaan door een verhaal en het oefenen van het lied om 9.30 uur. De komende diensten zijn op 14 april, 19 mei (Pinksteren) 2, 16 en 30 juni. Op 31 maart wordt de kinderdienst aansluitend aan de mensenwijdingsdienst gehouden. 

Deze pagina is geactualiseerd op 4 juli 2024