Kinderen & jongeren

Print this entry

 

Kinderen & jongeren

Veel activiteiten zijn speciaal gericht op kinderen en jongeren. Daarbij denken we allereerst aan de variëteit aan kinder- en jeugdkampen. Daarvan kun je hier een sprankelend beeld krijgen.

Daarnaast hebben diverse activiteiten speciaal betrekking op het religieuze en de religieuze opvoeding, toegespitst op de leeftijdsfase van het kind. 

 

Kinderdiensten

De komende kinderdiensten zijn op 26 juni, 4 en 18 september, 2 en 16 oktober. Op 26 juni begint de kinderdienst om 12.00 uur, er is dan geen verhaal vooraf.

Sint Jan en Michaël

26 juni is er na de kinderdienst een kinderfeest op het grasveldje bij de boom voor de kerk.

Op 2 oktober is er om 15.30 uur een Michaëltuintje voor de allerkleinsten. Een verhaal, een weegschaal, een sapje, een bijzonder moment!

 

Kleuterochtend

Eens per maand is er om 09.30 uur een kleuterochtend als er een kinderdienst is. Er wordt gezongen, we luisteren samen naar een verhaal en gaan daarna iets knutselen. Op 26 juni is er na de kinderdienst (die om 12 uur begint) iets feestelijks in verband met St Jan. De kleuterochtend daarna is op 18 september.

 

Lessen religieuze ontwikkeling

De lessen religieuze ontwikkeling, wereldreligies en hun culturele context, schooljaar 2021 – 2022 zijn bedoeld voor kinderen die in dit schooljaar 12 of 13 jaar oud worden, meestal klas 6 of 7 of brugklas. 

De lessen zijn op zondag van 10.20 – 12.30 uur, op de data van de kinderdiensten. De komende les is op 26 juni.

Ouders die hun kind nog willen aanmelden kunnen een e-mail sturen naar bernard@heldt.nl of een sms of whatsapp-bericht naar 06 5020 4989. Indien gewenst kunnen er dan eerdere lessen worden gepland op de data van de kinderdiensten. Inschrijven op de lijst op het prikbord in de hal kan ook.

 

Video over religieuze opvoeding

In gesprek over religieuze opvoeding met Marianne de Nooij, geestelijke in Amsterdam: klik hier.

 

Deze pagina is geactualiseerd op 21 juni 2022 om 21:32 uur