Berichten

Print this entry

 Een blik in de gemeente

 

Een blik werpen in de gemeente Zeist van de Christengemeenschap is eerst en vooral mogelijk door de gemeenteberichten in te zien. Zij bieden een overzicht van de vele en gevarieerde gebeurtenissen en activiteiten in de gemeente.

Een verkorte versie van de recente gemeenteberichten, met openbare activiteiten, lezingen en cursussen, vindt u hier. Voor de agenda van activiteiten (buiten de sacramenten) kunt u hier klikken.

Vragen – ook over de onderstaande activiteiten – kunt u mailen naar Marianne Lampe: m.a.lampe@icloud.com  U kunt haar ook bellen: 030-6992250. 

Wilt u de gemeenteberichten en het interessante kwartaalblad van de Christengemeenschap thuis toegestuurd krijgen, dan kan dat. Zie de map Contact.

 

Enkele lezingen en cursussen brengen we hieronder in het bijzonder onder uw aandacht. Zij vinden plaats in de Rafaelkerk in Zeist, tenzij anders vermeld.

 

Cursus ‘de beelden van het Johannesevangelie’

Informatie: zie de gemeenteberichten.

De komende data zijn 31 oktober, 28 november en 19 december.

Tijd: 11.15 -12.30 uur.

 

Cursus over het Lukasevangelie

De cursus is op woensdagen van 19.00 tot 20.15 uur. Informatie: zie de gemeenteberichten. 

De komende bijeenkomsten zijn op 26 oktober en 27 november.

 

Lezingen op dinsdagen om 20.00 uur: 

Dinsdag 29 oktober spreekt Inge van der Ploeg over de kunst van het opruimen.

Dinsdag 26 november spreekt Bernard Heldt over Christus in de wereldreligies.

Daarnaast spreekt Bastiaan Baan over de Proloog van Johannes in een viertal lezingen op donderdagen van 20.00 – 21.30 uur, namelijk op 28 november, 5, 12 en 19 december. 

Zie de gemeenteberichten voor meer informatie.

 

 

notabene

 

Hier vindt u alle actuele mededelingen, berichten, annuleringen, veranderingen en anderszins voor zover deze (nog) niet in de gemeenteberichten staan.

 

 

Dialogen verschoven

Door een doop op 13 oktober zijn de geplande dialogen verschoven naar zondag 27 oktober (12.00 – 13.00 uur).

 

Afsluiting van het kerkelijk jaar

De afsluiting van het kerkelijk jaar vindt plaats op zondag 24 november om 12.00 uur. In de gemeenteberichten staat abusievelijk 20.00 uur.

 

Lezing uitgesteld

De in de gemeenteberichten aangekondigde lezing van Sebastiaan de Vries op 10 december, is uitgesteld. Nadere informatie in de komende gemeenteberichten.