Berichten

Print this entry

 

Actuele maatregelen i.v.m. corona

Bij de diensten

De zitplaatsen in de cultusruimte zijn zo verdeeld dat 1,5 meter afstand gegarandeerd is; er is ruimte voor maximaal 30 mensen. De zijbanken worden in deze periode niet gebruikt.

Als u met uw partner of huisgenoot komt of als u het verantwoord vindt naast een goede bekende te zitten, kunt u naast elkaar plaats nemen. Meldt u zich dan samen aan bij de koster als u zich opgeeft voor de dienst (zie hieronder).

Aanmelden

Aan deelname aan de mensenwijdingsdienst zijn helaas enkele voorwaarden verbonden. Een daarvan is dat u zich voor de zondagsdienst en voor de diensten op feestdagen vooraf aanmeldt. Dit kan telefonisch op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur (via 06 40755696) maar liefst door een mailtje te sturen tot donderdag 21 uur: koster@rafaelkerk.nl. Voor doordeweekse diensten (woensdag, donderdag en vrijdag om 9.00 uur) is aanmelden niet nodig. 

Communie: niet meer aanmelden, wel inschrijven

Wie zich voor de zondagsdienst bij de koster aanmeldt en bericht krijgt welkom te zijn, kan zich daarna zelf inschrijven voor de communie op de lijst op het prikbord in de hal.

Dat kan zelfs nog op de zondagochtend vlak voor de dienst. Maar het maximum op de lijst is en blijft 12. Dus, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. En, wie zich niet heeft ingeschreven kan de communie niet ontvangen.

Ook om deel te nemen aan de communie tijdens diensten buiten de zondag, is het nodig dat u zich vooraf inschrijft op het prikbord in de hal. Ook dan is 12 personen het maximum. 

Het is fijn als u rekening houdt met gevoelens van onveiligheid die u bij anderen kunt oproepen wanneer u weinig fysieke afstand houdt, voor of na de dienst in groepjes blijft praten e.d. Als iemands gedrag zulke gevoelens bij u oproept, spreek diegene daar dan op aan!  

Alle overige voorwaarden voor deelname aan een mensenwijdingsdienst ziet u als u hier klikt. 

De komende diensten vindt u als u hier klikt.

 

Weer koffie na de zondagsdienst

Op zondagen wordt weer koffie geschonken na de dienst. Fijn, maar houd het veilig (voor anderen), let op de regels die u op de deur naar de gemeentezaal kunt lezen.

 

13 juni: ledenvergadering

De komende ledenvergadering is gepland op zondag 13 juni om 12.00 uur in de gemeentezaal. Graag aanmelden bij Evelien Everts (koster@rafaelkerk,nl). 

Enige tijd geleden heeft het bestuur de leden de mogelijkheid geboden om schriftelijk of per e-mail te stemmen over twee onderwerpen:

  • Een nieuw bestuurslid;
  • De financiële begroting 2021.

Bij de gemeenteberichten voor april / mei trof u een toelichtende brief aan, een voorlopige agenda en de benodigde financiële stukken. Voor de leden zat er een stembiljet bij. Bij de huidige gemeenteberichten is het jaarverslag 2020 gevoegd.

 

Vergissingen in de gemeenteberichten

In de (groene) agenda in de gemeenteberichten staat dat de komende kleuterochtend op dinsdag 8 juni is. Dat moet zijn: zondag 13 juni.

In de gemeenteberichten staat dat Bastiaan Baan op zondag 24 juni na de dienst een inleiding houdt over Johannes. Dat moet zijn: donderdag 24 juni (na de dienst van 10 uur, zie hieronder).

 

24 juni: Sint Jan

Op deze dag wordt de mensenwijdingsdienst om 10 uur gecelebreerd. Aanmelden is nodig. 

 

26 juni: gesprek over corona

Het afgelopen jaar heeft bij iedereen veel in beweging gebracht. De onrust in de wereld was groot en ook het gemeenteleven is zeer getroffen geweest door de gevolgen van de pandemie. Daarbij hebben we maar met mondjesmaat van elkaar gehoord hoe het ons hierbij vergaan is: welke onzekerheden we hadden en hebben, welke angsten en irritaties, maar ook welke nieuwe lagen van vertrouwen en overgave we misschien in onszelf hebben kunnen ontdekken in deze moeilijke tijd. Op zaterdag 26 juni willen we daarom van 11.00 tot 13.00 uur een gemeentegesprek inlassen over precies deze thema’s. Daarbij is iedereen van harte uitgenodigd aan het woord te komen. Bedoeling is vooral om naar elkaar te luisteren, elkaar te horen. Er is plek voor ongeveer twintig mensen.

Wie interesse heeft in deze uitwisseling kan zich vanaf 5 juni aanmelden bij Evelien Everts op koster@rafaelkerk.nl

Mathijs van Alstein en Lisette Buisman

 

Voor cursussen e.d. klik hier.

_________________________________________________________________

Een blik in de gemeente

Een blik werpen in de gemeente Zeist van de Christengemeenschap is eerst en vooral mogelijk door de gemeenteberichten in te zien. Zij bieden een overzicht van de vele en gevarieerde gebeurtenissen en activiteiten in de gemeente.

Een verkorte versie van de recente gemeenteberichten, met openbare activiteiten, lezingen en cursussen, vindt u hier

Vragen – ook over de onderstaande activiteiten – kunt u mailen naar Marianne Lampe: info@rafaelkerk.nl  U kunt haar ook bellen: 030-6992250. 

Wilt u de gemeenteberichten en het interessante kwartaalblad van de Christengemeenschap thuis toegestuurd krijgen, dat kan. Zie de map Contact.

 

Een ruimte reserveren in het kerkgebouw?

Dat kan bij Evelien Everts: koster@rafaelkerk.nl. 

 

Informatie nodig?

Stel uw vraag via info@rafaelkerk.nl 

 

Geef  opmerkingen over- of berichten voor de website door aan de webmaster Thom Kloes (info@rafaelkerk.nl) 

 

Deze pagina is geactualiseerd op 3 juni 2021 2021 om 15:41 uur