Berichten

 

Komende diensten

De komende diensten vindt u als u hier klikt.

De dienst op woensdag 24 april vervalt. Dit wegens de landelijke synode.

 

Nieuwe regeling m.b.t. het ontvangen van de communie

Met ingang van zondag 28 april geldt het volgende m.b.t. het ontvangen van de communie:

  • De stoelenrij en de eerste bankenrij is uitsluitend bestemd voor mensen die zich genoodzaakt voelen om daar plaats te nemen. Dit kan zijn om fysieke redenen (mobiliteit, gehoor o.i.d.) maar ook om andere redenen (iemand moeten begeleiden die op de eerste rij plaatsneemt).
  • De eerste ronde bij het verstrekken van de communie is uitsluitend bestemd voor degenen die op de stoelenrij en de eerste bankenrij zitten. Zij kunnen de communie zittend ontvangen of voor hun zitplaats gaan staan.
  • Tijdens de eerste ronde blijven de overige kerkgangers op hun plaats zitten.
  • De tweede en volgende communieronde vinden op de gebruikelijke wijze plaats. De ministranten kunnen de communie ontvangen tijdens de tweede ronde.

Deze regeling wordt ook via het e-mailbestand bekend gemaakt, op het prikbord gezet, voorafgaand aan de komende zondagsdiensten meegedeeld, en in de komende gemeenteberichten gepubliceerd.

Mail het bestuur voor meer informatie via info@rafaelkerk.nl

 

Lezingen en cursussen

Christian Rosenkreutz, een cursus van Bastiaan Baan en Jesse Mulder 

Op 1 december is een tweewekelijkse cursus gestart over de betekenis van Christian Rosenkreutz.  De cursus wordt verzorgd door Bastiaan Baan en Jesse Mulder. Onderwerp: Christian Rosenkreutz, zijn missie, zijn appel, ons antwoord. De cursus strekt zich uit over 15 vrijdagavonden.

U kunt de cursus volgen in de gemeentezaal en ook via ons YouTube-kanaal. Klik hier voor de data en onderwerpen. De link naar het YouTube kanaal vindt u daar ook. Zo kunt u de avonden ook terugkijken.

Vragen? Stel ze via info@rafaelkerk.nl

De gegevens van de overige cursussen, lezingen e.d. staan onder de tab Leerhuis, klik hier.

 

Indrukken van de Logostagung

Tijdens de Logostagung in Dortmund zijn filmopnamen gemaakt die een veelzijdige en aangrijpende indruk geven van wat daar plaats vond.

Om dit mee te beleven kunt u dit intypen of kopiëren/plakken in Google: Consecrating Humanity Film Logostagung of deze link aanklikken.

 

Nieuwsbrieven

De landelijke nieuwsbrief van de Christengemeenschap: klik hier.

De internationale nieuwsbrief kunt u hier inzien.

 

Een blik in de gemeente

Een blik werpen in de gemeente Zeist van de Christengemeenschap is eerst en vooral mogelijk door de gemeenteberichten in te zien. Zij bieden een overzicht van de vele en gevarieerde gebeurtenissen en activiteiten in de gemeente.

Vragen – ook over de activiteiten – kunt u mailen naar info@rafaelkerk.nl

Wilt u de gemeenteberichten en het interessante kwartaalblad van de Christengemeenschap thuis toegestuurd krijgen? Dat kan, zie de map Contact.

Een ruimte reserveren in het kerkgebouw?

Dat kan bij Evelien Everts: koster@rafaelkerk.nl.

Informatie nodig?

Stel uw vraag via info@rafaelkerk.nl

Geef  vragen en opmerkingen over- of berichten voor de website door aan de webmaster Thom Kloes (info@rafaelkerk.nl)

Deze pagina is geactualiseerd op 5 mei 2024