Berichten

Print this entry

 Een blik in de gemeente

 

Een blik werpen in de gemeente Zeist van de Christengemeenschap is eerst en vooral mogelijk door de gemeenteberichten in te zien. Zij bieden een overzicht van de vele en gevarieerde gebeurtenissen en activiteiten in de gemeente.

Een verkorte versie van de recente gemeenteberichten, met openbare activiteiten, lezingen en cursussen, vindt u hier. Voor de agenda van activiteiten (buiten de sacramenten) kunt u hier klikken.

Vragen – ook over de onderstaande activiteiten – kunt u mailen naar Marianne Lampe: m.a.lampe@icloud.com  U kunt haar ook bellen: 030-6992250. 

Wilt u de gemeenteberichten en het interessante kwartaalblad van de Christengemeenschap thuis toegestuurd krijgen, dan kan dat. Zie de map Contact.

 

Enkele lezingen en cursussen brengen we hieronder in het bijzonder onder uw aandacht. Zij vinden plaats in de Rafaelkerk in Zeist, tenzij anders vermeld.

 

Cursus ‘de beelden van het Johannesevangelie’

Informatie: zie de gemeenteberichten.

De komende data zijn 19 december, 23 januari, 27 februari e.v.

Tijd: 11.15 -12.30 uur.

 

Cursus over het Lukasevangelie

De cursus is op woensdagen van 19.00 tot 20.15 uur. Informatie: zie de gemeenteberichten. 

De komende bijeenkomsten zijn 18 december, 8 en 22 januari.

 

Lezingen op dinsdagen om 20.00 uur: 

Bastiaan Baan spreekt over de Proloog van Johannes in een viertal lezingen op donderdagen van 20.00 – 21.30 uur, namelijk op 28 november, 5, 12 en 19 december. 

Zie de gemeenteberichten voor meer informatie.

 

notabene

 

Hier vindt u alle actuele mededelingen, berichten, annuleringen, veranderingen en anderszins voor zover deze (nog) niet in de gemeenteberichten staan.

 

 

De studiereis ‘Opstandingsmysteriën van de Elzas’. Klik hier voor het verslag.

 

Driekoningen-zangspel, 19 januari, door spelers uit ’t Gooi, gaat niet door.

Helaas! 

 

Ik wil graag iets zeggen’

Bij haar afscheid als koster hield Marion Kuenen een toespraak voor het gemeenteberaad. In de gemeenteberichten is wegens ruimtegebrek slechts een deel daarvan opgenomen. Haar volledige toespraak kunt u lezen als u hier klikt.

 

Zing je mee?

Vier jaar geleden hebben wij met een aantal mensen een koor gevormd, waarmee we regelmatig in de Mensenwijdingsdienst zingen. We zingen verschillende soorten muziek, van Taizé – en kampliederen tot moderne muziek. Het koor bestaat uit een enthousiaste groep mensen, onder leiding van Reinier Steinbuch. Momenteel kunnen we vooral bij de vrouwenstemmen versterking gebruiken.

Zing je sopraan of alt en heb je koorervaring? Je bent van harte welkom, stuur ons een mail of bel ons.  Bij twijfel kun je ook altijd even contact opnemen. Mannen zijn ook welkom!

Waar? Cursusruimte in de kerk

Wanneer? Woensdagavond 20.15u, elke twee weken.

We zingen 5 à 6 keer per jaar in de Mensenwijdingsdienst.

Opgeven en meer informatie: Marianne van Biert: marianne@vanbiert.nl of Justine Anschütz: janschutz@antenna.nl 

 

 

Latijns-Amerika Hulpfonds

Het Latijns-Amerika Hulpfonds nodigt u uit voor twee bijeenkomsten in februari 2020 met Maarten de Gans, geestelijke in Latijns Amerika. Als Zeistenaren zijn we gewend dat Maarten de Gans naar ons toe komt in Zeist, maar dit keer zullen wij ons naar hém toe moeten bewegen. Klik hier om verder te lezen.