Berichten

Print this entry

 

Maatregelen en berichten in verband met corona

Actuele maatregelen:

Tijdens de nieuwe lockdown-periode tot tenminste 9 februari is de volle aandacht in de kerk gericht op het verzorgen van de sacramenten. Vrijwel alle andere activiteiten en bijeenkomsten zijn geannuleerd. Wat wel en niet geannuleerd is vindt u door hier te klikken.

De plaatsen in de cultusruimte zijn zo verdeeld dat 1,5 meter afstand gegarandeerd is; er is ruimte voor maximaal 30 mensen. De zijbanken worden in deze periode niet gebruikt.

Als u met uw partner of huisgenoot komt of als u het verantwoord vindt naast goede bekende te zitten, kunt u naast elkaar plaats nemen. Meldt u zich dan samen aan bij de koster als u zich opgeeft voor de dienst (zie hieronder).

Aan deelname aan de mensenwijdingsdienst zijn helaas enkele onvermijdelijke voorwaarden verbonden. Een daarvan is dat u zich voor een zondagsdienst vooraf aanmeldt. Dit kan telefonisch op donderdagavond tot 21 uur, maar liefst tot donderdag 21 uur via de mail (email: koster@rafaelkerk.nl). Meer informatie vindt u hier. Voor doordeweekse diensten (woensdag, donderdag en vrijdag om 9.00 uur) is aanmelden niet nodig. 

Alle overige voorwaarden voor deelname aan een mensenwijdingsdienst ziet u als u hier klikt. Een mondkapje is niet verplicht. Tot nader bericht wordt na de dienst geen koffie/thee geschonken. 

 

Aanmelden is nodig:

Voor de diensten op zondagen (10.30 uur).

 

Actuele berichten:

De landelijke synode van 25 t/m 27 januari gaat niet door. Daarom gaat de mensenwijdingsdienst op woensdag 27 januari wel door.

Zondag 31 januari en zondag 7 februari: Gemeenteberaad in de cultusruimte aansluitend op de dienst. Onderwerp: de komende verandering in het verstrekken van de gemeentecommunie. Geef bij het aanmelden voor de dienst s.v.p. ook aan of u bij het gemeenteberaad wilt zijn.

N.B.

Gedurende de hele lockdown-periode is ook de boekentafel gesloten. Maar…. u kunt alles wat u wilt aanschaffen bestellen bij Free van der Kolk. Dat kan via de mail (f.vanderkolk@live.nl) of telefonisch (030- 695 2589). U kunt dan met Free overleggen of zij uw bestelling in het kantoortje in de hal van de kerk legt, of in uw brievenbus thuis deponeert.

Tot zover de berichten i.v.m. corona.

En verder:

Voor de op de perikopen geënte beschouwingen van Bastiaan Baan: Klik hier

 

Deze pagina is geactualiseerd op 25 januari 2021 om 17:43 uur

_________________________________________________________________

Een blik in de gemeente

Een blik werpen in de gemeente Zeist van de Christengemeenschap is eerst en vooral mogelijk door de gemeenteberichten in te zien. Zij bieden een overzicht van de vele en gevarieerde gebeurtenissen en activiteiten in de gemeente.

Een verkorte versie van de recente gemeenteberichten, met openbare activiteiten, lezingen en cursussen, vindt u hier. Voor de agenda van activiteiten (buiten de sacramenten) kunt u hier klikken. Let erop dat de niet cultische activiteiten tenminste tot 9 februari niet doorgaan. Dat geldt ook voor de cursussen hieronder.

Vragen – ook over de onderstaande activiteiten – kunt u mailen naar Marianne Lampe: info@rafaelkerk.nl  U kunt haar ook bellen: 030-6992250. 

Wilt u de gemeenteberichten en het interessante kwartaalblad van de Christengemeenschap thuis toegestuurd krijgen, dan kan dat. Zie de map Contact.

Enkele lezingen en cursussen brengen we hieronder in het bijzonder onder uw aandacht. Zij vinden plaats in de Rafaelkerk in Zeist, tenzij anders vermeld.

 

Cursus ‘de beelden van het Johannesevangelie’

Informatie: zie de gemeenteberichten

Cursus over het Lukasevangelie

Informatie: zie de gemeenteberichten 

De biografie in het leven

Voor leden en belangstellenden vanaf 72 jaar. Meer informatie: klik hier.

notabene

 

Hier vindt u actuele mededelingen, berichten, annuleringen, veranderingen en anderszins voor zover deze niet in de gemeenteberichten staan en geen betrekking hebben op de corona maatregelen.

 

Een ruimte reserveren in het kerkgebouw?

Dat kan bij Evelien Everts: koster@rafaelkerk.nl. 

 

Informatie?

Stel uw vraag via info@rafaelkerk.nl 

 

Geef berichten door aan de webmaster Thom Kloes (thkloes@gmail.com).