Beschouwingen

Print this entry

In deze map treft u lezingen, cursussen, werkgroepen, tentoonstellingen en dergelijke aan die uitgaan van de Christengemeenschap Zeist

Alle onderstaande cursussen en werkgroepen gaan weer door voor maximaal 30 deelnemers per ruimte.

 

Lezingen

Donderdag 24 juni 11.00 uur (aansluitend op de dienst): Bastiaan Baan over ‘Johannes, de genius van het offer).

Zondag 4 juli 12.00 uur: Ingrid ter Haar en Heleni Greeve vertellen over hun werk en hun samenwerking naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling ‘Amara’ in de kerk.

Dinsdag 28 september 20.00 uur: Tijdsfenomenen door Mario Matthijsen. Mario Matthijsen (1963) heeft natuurkunde gestudeerd en is nu werkzaam bij de Omgevingsdienst Haaglanden als milieuspecialist op het gebied van lawaaibeheersing bij bedrijven. Daarnaast is hij actief in de Antroposofische Vereniging  in Nederland (zoals ledenavond Den Haag, ledengroep filosofie -antroposofie, studiegroepen, gespreksgroepen) en sinds mei 2020 coördinator van de Natuurwetenschappelijke Sectie van de Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Nederland. Ook is hij voorzitter van het Elisabeth Vreede Instituut.

Dinsdag 26 oktober 20.00 uur: Tijdsfenomenen door Christina van Tellingen. Christina van Tellingen werkt sinds 1975 als algemeen arts en huisarts, waarvan achttien jaar in Californië, USA. Zij geeft les aan medisch studenten, artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en therapeuten in de USA, Canada en Europa onder andere aan de Universiteit Witten/Herdecke in Duitsland. Sinds 1999 is zij werkzaam als senior-onderzoeker bij Bolk’s Companions te Driebergen en is onder andere (mede) auteur van verschillende Companions.

 

Jaarcursus ‘Toekomst voor de Aarde?’

De jaarcursus ‘Toekomst voor de Aarde?’ van Bastiaan Baan is gestart op 12 maart; de voordrachten zijn gepland in een tweewekelijks ritme tot begin december. Als u hier klikt vindt u de data en tijden van de cursus.

U kunt alles live en te allen tijde via ons nieuwe YouTube-kanaal volgen: klik hier om in te loggen en om te zien hoe het werkt. 

Wie zich op ons kanaal abonneert (zie de rode knop ter plekke) ontvangt automatisch bericht vlak voor een nieuwe lezing te zien is. Abonneren is alleen mogelijk als u bent ingelogd in uw google-account. 

De avonden fysiek bijwonen is mogelijk door u  aan te melden via: info@rafaelkerk.nl. Het maximum is vooralsnog gesteld op 30 personen. 

Helpt u de kosten van de cursus te bestrijden en ons YouTube-kanaal ook in de toekomst overeind te houden? Maak dan een vrijwillige bedrage over op NL61 TRIO 0390 537527 t.n.v. De Christengemeenschap Zeist en vermeld: Jaarcursus. Een richtbedrag is €10,- per voordracht. 

Tijden: vrijdagavonden van 20.15 tot 21.30 uur in de gemeentezaal van de Rafaëlkerk.
Voor de data en de onderwerpen, klik hier en ga naar pagina 20 en 21.

Wilt u de afgelopen lezing zien? Klik dan hier.

 

Cursus ‘de beelden van het Johannesevangelie’

Informatie: zie de gemeenteberichten en ga naar pagina 19. 

 

Cursus over het Lukasevangelie

Informatie: zie de gemeenteberichten en ga naar pagina 19. 

 

Werkgroep ‘het Epistel door het jaar’

Open bijeenkomsten in de cultusruime aansluitend op de dienst op woensdagmorgen. Lisette Buisman geeft een inleiding over het epistel, met een gesprek.

Data: 23 juni, 6 oktober en volgende. Van 10.15 – 11.30 uur.

 

De biografie in het leven

Voor leden en belangstellenden vanaf 72 jaar. Het voornemen is dat de cursus op 6 oktober weer van start gaat. Meer informatie via info@rafaelkerk.nl 

 

Beschouwingen van Bastiaan Baan

De wekelijkse beschouwingen, waarmee Bastiaan Baan vorig jaar is begonnen, zijn inmiddels voltooid. Als u hier klikt vindt u ze alle terug in één document.

Voor een recente extra beschouwing ‘bidden doe je nooit alleen’ klik hier.

 

Een greep van elders

Een podcast van de Christengemeenschap. In gesprek (Duits) met Joao Torunsky (de nieuw te benoemen aartsbewindsdrager van de Christengemeenschap) en met Ben Black: Wo das Wort Wirklichkeit wird, klik hier

Video over religieuze opvoeding: in gesprek over religieuze opvoeding met Marianne de Nooij, geestelijke in Amsterdam: klik hier.

 

Deze pagina is geactualiseerd op 2 juni 2021 om 20:53 uur