Leerhuis

Print this entry

In deze map treft u lezingen, cursussen, werkgroepen, tentoonstellingen en dergelijke aan die uitgaan van de Christengemeenschap Zeist

 

Jaarcursus ‘Toekomst voor de Aarde?

De afsluitende voordracht is geweest op vrijdag 3 december 2021. U kunt de jaarcursus nog tot eind februari 2022 terugkijken door hier te klikken.

Beschouwingen bij het evangelie – Bastiaan Baan

U kunt de recente en de eerdere beschouwingen lezen door hier te klikken.

 

Aanmelden is noodzakelijk

Aanmelden voor lezingen e.d. (die de kerk organiseert): doe dit via
info@rafaelkerk.nl of telefonisch op 06-83093648 (Hennie Oosterveld). Als u aan een cursus wilt deelnemen volstaat eenmalig aanmelden bij de priester.

Maar meldt u zich bij de koster aan voor lezingen of werkgroepen die direct voor of aansluitend op de dienst plaatsvinden

 

Lezingen

Dinsdag 18 januari 20.00 uur. In de reeks ‘Facetten van de Christengemeenschap’ spreekt Ernst Terpstra over ‘Heinrich Ogilvie, een leven in de zich ontwikkelende Christengemeenschap’. 

Dinsdag 15 februari om 20.00 uur. In de reeks ‘Facetten van de Christengemeenschap’ spreekt Ton van Osch over ‘Geneeskunde en de nieuwe Mysteriën’. 

Dinsdag 15 maart om 20.00 uur. In de reeks ‘Facetten van de Christengemeenschap’ spreekt Frans Lutters over ‘De Godesgeest, hij leeft in zon en zielelicht’.

 

Cursus ‘de beelden van het Johannesevangelie’

Informatie: zie de gemeenteberichten en ga naar pagina 20. 

 

Cursus over het Lukasevangelie

Informatie: zie de gemeenteberichten en ga naar pagina 20. 

 

Werkgroep ‘het Epistel door het jaar’

Open bijeenkomsten in de cultusruime aansluitend op de dienst op woensdagmorgen. Lisette Buisman geeft een inleiding over het epistel, met een gesprek. Komende datum: 16 februari van 10.15 – 11.30 uur.

Informatie: zie de gemeenteberichten en ga naar pagina 22. 

 

De biografie in het leven

Voor leden en belangstellenden vanaf 72 jaar. De eerstvolgende bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 26 januari en 6 april van 15.30 – 17.00 uur. Informatie bij ingrid-abas@kpnmail.nl 

 

Een greep van elders

Twee interviews:

  • Benieuwd naar de achtergrond en de visie van de nieuwe aartsbewindsdrager van de Christengemeenschap? Klik dan hier voor het (vertaalde) interview met Joao Torunsky. Het interview downloaden kan natuurlijk ook. 
  • Iets heel anders: een video-interview over religieuze opvoeding. In gesprek met Marianne de Nooij, geestelijke in Amsterdam: klik hier.

 

Deze pagina is geactualiseerd op 15 januari 2022 om 13:39 uur