Leerhuis

Hier treft u lezingen, cursussen, werkgroepen, tentoonstellingen en dergelijke aan die uitgaan van de Christengemeenschap Zeist.

Een nieuwe podcast van Mathijs van Alstein.
Mathijs van Alstein promoveerde in de filosofie op de logostheorie van Martin Heidegger. In deze bijzondere podcast neemt hij ons mee op een reis door de tijd, van de eeuwenoude mysteriën van Griekenland tot de culturele vernieuwingsimpulsen van de antroposofie en de nieuwe cultus van de Christengemeenschap. De voorpret om hem samen met Yaroslava Black te horen tijdens de openingslezing van de Logos conferentie is geweldig!
In het kader van 100 jaar Christengemeenschap kunt u de podcast hier beluisteren.

 

Beschouwingen

Nieuwe beschouwingen van Bastiaan Baan: klik hier.

De beschouwingen zijn op 5 december aangevuld.

 

Lezingen, cursussen en werkgroepen

Lezingen

Op dinsdag 24 januari om 20.00 uur start een drieluik over vergeving. Op 24 januari spreekt Lisette Buisman daarover, op 21 februari Mathijs van Alstein en op 21 maart volgt Bastiaan Baan.

Cursussen

‘Levensmotieven uit de brieven van de Hebreeën’

God heeft de mensen ooit beloofd dat hij een vernieuwing tot stand zou brengen: ‘Het Nieuwe Verbond’. Dit gaat in met de komst van Christus Jezus en de Nieuwe Mysteriën. Christus is niet een tijdelijke, maar een eeuwige Hogepriester van hemel en aarde.

Hoe kunnen we deze christelijke vervulling als werkelijkheid in ons daagse leven ervaren? Op deze ochtenden laten we ons inspireren door de brief aan de Hebreeën.

Data: donderdagochtenden van 11.15 – 12.30 uur op 8 december, 19 januari, 16 februari, 23 maart, 20 april, 11 mei, 8 juni en 6 juli.

Het Lukasevangelie

Informatie: zie de gemeenteberichten en ga naar pagina 23.

Werkgroepen

‘Het Epistel en de Perikopen door het jaar’

Open bijeenkomsten in de cultusruime aansluitend op de dienst op woensdagmorgen. Informatie: zie de gemeenteberichten en ga naar pagina 25. Nieuwe data: 21 december (Kerstmis), 4 januari (Driekoningen), 8 maart (lijdenstijd), 5 april (Pasen) en 17 mei (Hemelvaart en Pinksteren).

De biografie in het leven

Voor leden en belangstellenden vanaf 72 jaar. De komende bijeenkomsten zijn op 7 december, 25 januari en 22 maart. De bijeenkomst op 7 december is van 15.30 – 17.00 uur. Vanaf 25 januari zijn de tijden 15.00 – 17.00 uur, dus een half uur langer. Informatie bij Helga Zwiauer, e-mail: hbzwiauer@gmail.com

 

Een greep van elders

  • De landelijke nieuwsbrief van de Christengemeenschap: klik hier.
  • Internationaal nieuws uit de Christengemeenschap vindt u hier.
  • Studiedagen van de Landelijke Muziekgroep in Arnhem, zie hier.
  • Het Onze Vader in het Oekraïens en het Russisch, geeuritmiseerd: klik hier
  • Benieuwd naar de achtergrond en de visie van de nieuwe aartsbewindsdrager van de Christengemeenschap? Klik dan hier voor het (vertaalde) interview met Joao Torunsky. Het interview downloaden kan natuurlijk ook.

Deze pagina is geactualiseerd op 5 december 2022 om 12:17 uur