Leerhuis

Print this entry

In deze map treft u lezingen, cursussen, werkgroepen, tentoonstellingen en dergelijke aan die uitgaan van de Christengemeenschap Zeist

 

Jaarcursus ‘Toekomst voor de Aarde? en beschouwingen bij het evangelie – Bastiaan Baan

U vindt de jaarcursus en de beschouwingen door hier te klikken.

Wilt u weten wanneer de jaarcursus plaats vindt? Klik hier

 

Lezingen

Komende herfst bieden we een drieluik aan, drie voordrachten met als thema: ‘tijdsfenomenen, een spirituele blik op de actualiteit’.

Dinsdag 28 september 20.00 uur: Tijdsfenomenen door Mario Matthijsen. Mario Matthijsen (1963) heeft natuurkunde gestudeerd en is nu werkzaam bij de Omgevingsdienst Haaglanden als milieuspecialist op het gebied van lawaaibeheersing bij bedrijven. Daarnaast is hij actief in de Antroposofische Vereniging  in Nederland (zoals ledenavond Den Haag, ledengroep filosofie -antroposofie, studiegroepen, gespreksgroepen) en sinds mei 2020 coördinator van de Natuurwetenschappelijke Sectie van de Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Nederland. Ook is hij voorzitter van het Elisabeth Vreede Instituut.

Dinsdag 26 oktober 20.00 uur: Tijdsfenomenen door Christina van Tellingen. Christina van Tellingen werkt sinds 1975 als algemeen arts en huisarts, waarvan achttien jaar in Californië, USA. Zij geeft les aan medisch studenten, artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en therapeuten in de USA, Canada en Europa onder andere aan de Universiteit Witten/Herdecke in Duitsland. Sinds 1999 is zij werkzaam als senior-onderzoeker bij Bolk’s Companions te Driebergen en is onder andere (mede) auteur van verschillende Companions.

Dinsdag 23 november 20.00 uur: Tijdsfenomenen door Mathijs van Alstein. Meer informatie volgt.

Aanmelden bij Hennie Oosterveld via info@rafaelkerk.nl  Noem daarbij de datum en de spreker. 

 

Cursus ‘de beelden van het Johannesevangelie’

Informatie: zie de gemeenteberichten en ga naar pagina 19. 

 

Cursus over het Lukasevangelie

Informatie: zie de gemeenteberichten en ga naar pagina 19. 

 

Werkgroep ‘het Epistel door het jaar’

Open bijeenkomsten in de cultusruime aansluitend op de dienst op woensdagmorgen. Lisette Buisman geeft een inleiding over het epistel, met een gesprek.

Data: 6 oktober en volgende. Van 10.15 – 11.30 uur.

 

De biografie in het leven

Voor leden en belangstellenden vanaf 72 jaar. Het voornemen is dat de cursus op woensdag 6 oktober en woensdag 26 januari weer plaatsvindt. Wanneer u niet meer wilt of kunt deelnemen, is het fijn als u dat meldt bij ingrid-abas@kpnmail.nl Ingrid zal dan iemand uitnodigen die op de wachtlijst staat. 

 

Een greep van elders

Twee interviews:

  • Benieuwd naar de achtergrond en de visie van de nieuwe aartsbewindsdrager van de Christengemeenschap? Klik dan hier voor het (vertaalde) interview met Joao Torunsky. Het interview downloaden kan natuurlijk ook. 
  • Iets heel anders: een video-interview over religieuze opvoeding. In gesprek met Marianne de Nooij, geestelijke in Amsterdam: klik hier.

 

Deze pagina is geactualiseerd op 22 augustus 2021 om 15:40 uur