Kinderen & jongeren

 

 

Kinderen & jongeren

Veel activiteiten zijn speciaal gericht op kinderen en jongeren. Daarbij denken we allereerst aan de variëteit aan kinder- en jeugdkampen. Om daarvan een indruk te krijgen: kopieer onderstaande link en plak deze in uw browser. http://www.christengemeenschapkampen.nl  

Daarnaast hebben diverse activiteiten speciaal betrekking op het religieuze en de religieuze opvoeding, toegespitst op de leeftijdsfase van het kind. Onderstaande opsomming geeft daarvan een indruk: 

Voor peuters en kleuters

Iedere tweede zondag van de maand om 9.30 uur is er in de kerk een activiteit voor peuters en kleuters. Er wordt een verhaal verteld en iets geknutseld. De komende bijeenkomsten zijn op 9 juli en 10 september.

Op zondag 1 oktober om 16.00 uur is er een Michaelstuintje voor de allerkleinsten. We zingen, luisteren naar een verhaal en lopen naar de weegschaal om evenwicht te zoeken en te brengen. Iedereen is van harte welkom om dit herfstfeest mee te vieren.

Zondagsdienst voor de kinderen

Elke zondag wordt om 9.30 uur een kinderdienst gehouden. De laatste kinderdienst voor de zomervakantie is op 2 juli, de eerste dienst na de vakantie is op 27 augustus.

Over de wereldreligies 

Over de grote godsdienstige stromingen wordt verteld voor kinderen die dit schooljaar 12 of 13 jaar worden. Klik hier voor meer informatie.