Kinderen & jongeren

 

Kinderen & jongeren

 

Veel activiteiten zijn speciaal gericht op kinderen en jongeren. Daarbij denken we allereerst aan de variëteit aan kinder- en jeugdkampen. Om daarvan een sprankelend beeld te krijgen, klik en kijk op https://www.christengemeenschapkampen.nl  

Daarnaast hebben diverse activiteiten speciaal betrekking op het religieuze en de religieuze opvoeding, toegespitst op de leeftijdsfase van het kind. In de Gemeenteberichten (klik hier) vindt u meer informatie. Daarin is op pagina 5 en 6 informatie te vinden over de viering van Sint Jan (24 juni) en Michael (30 september) met kinderen.

Hier onder ziet u enkele vaste bijeenkomsten voor jonge kinderen:

 

Voor peuters en kleuters

Iedere tweede zondag van de maand om 9.30 uur is er in de kerk een activiteit voor peuters en kleuters. Er wordt een verhaal verteld en iets geknutseld. De komende bijeenkomst is op 9 september om 09.30 uur.

 

Zondagsdienst voor de kinderen

Zondags wordt om 9.30 uur een kinderdienst gehouden, behalve op de zondagen die in de schoolvakanties vallen. Voor dit schooljaar zijn dat nog de zondagen in de vakantieperiode van 15 juli t/m 26 augustus. Dan dus geen kinderdienst. De eerste kinderdienst van het nieuwe schooljaar is op 2 september.

 

Jongerenbeleid 

Op woensdag 26 september om 19.30 uur is er een volgende gespreksavond over het jongerenbeleid. Alle ouders zijn hierbij uitgenodigd. (N.B. de avond is verzet naar 26 september, gepland was aanvankelijk: 27 juni).

Klik hier voor de agenda van deze gespreksavond.

Sander Jue vertegenwoordigt het jongerenwerk in de gemeente Zeist in het ‘landelijke initiatief jongerenwerk de Christengemeenschap’, dat eind 2017 is opgezet. Hij zal de gespreksavond op 26 september voorzitten.

Mocht u niet benaderd zijn voor de gespreksavonden terwijl u wel geïnteresseerd bent, dan kunt u dat melden bij Sander Jue. Graag ook de leeftijd en namen van uw kinderen vermelden.

Het emailadres is: sanderjue74@gmail.com

 Sander Jue en Bernard Heldt