Berichten

 
 Een blik in de gemeente

lezingen, cursussen, programmawijzigingen

 
 Een blik werpen in de gemeente Zeist van de Christengemeenschap is eerst en vooral mogelijk door de gemeenteberichten in te zien. Zij bieden een overzicht van de vele en gevarieerde gebeurtenissen en activiteiten in de gemeente.
Een verkorte versie van de recente gemeenteberichten, met openbare activiteiten, lezingen en cursussen, vindt u hier. Voor de agenda kunt u hier klikken.
Vragen – ook over de onderstaande activiteiten – kunt u mailen naar Marianne Lampe: m.a.lampe@icloud.com  U kunt haar ook bellen: 030-6992250. 
Wilt u de gemeenteberichten en het interessante kwartaalblad van de Christengemeenschap thuis toegestuurd krijgen, dan kan dat. Zie de map Contact.
 
Enkele lezingen en cursussen brengen we hieronder in het bijzonder onder uw aandacht. Zij vinden plaats in de Rafaelkerk in Zeist, tenzij anders vermeld.
 
 
Cursus ‘de beelden van het Johannesevangelie’
Informatie: klik hier en ga naar pag. 12. De komende datum is 26 september.
Tijd: 11.15 -12.15 uur.
   
Cursus over het Lukasevangelie
De cursus is op woensdagen van 19.00 tot 20.15 uur. Informatie: klik hier en ga naar pag. 13. De komende bijeenkomsten zijn 22 mei, 5 en 26 juni.

 

Lezingen 

De weekspreuken in het licht van de nieuwe mysteriën

In de lente is er een cyclus lezingen met de titel De weekspreuken van Rudolf Steiner in het licht van de nieuwe mysteriën.

Op dinsdag 7 mei spreekt Hans van Delden over Het geheim van de tijd in de weekspreuken.

Op dinsdag 21 mei spreekt Mathijs van Alstein over De weekspreuken en de Jezusmysteriën.

Op dinsdag 4 juni spreekt Bastiaan Baan over Sporen van de wederkomst in de weekspreuken.

 

 

notabene

 

Hier vindt u alle actuele mededelingen, berichten, annuleringen, veranderingen en anderszins voor zover deze (nog) niet in de gemeenteberichten staan.

 

 

 

 

Peuters en kleuters

In de afgelopen periode vond elke tweede zondag van de maand om 9.30 uur in de kerk een activiteit plaats voor peuters en kleuters. Er werd een verhaal verteld en iets geknutseld. Dit zal vanaf september weer gebeuren als hier animo voor is. Meld dat s.v.p. op de lijst die vanaf Pasen in de kerk te vinden is.

 

Source URL: https://zeist.christengemeenschap.nl/gemeenteberichten/